Kinderboek Het Eenzame Fruit met Weerter roots

Imke Beenders en William Laryea. Afbeelding: Imke Beenders

De in Weert geboren Imke Beenders en haar Engelse partner en schrijver William Laryea brengen samen hun eerste kinderboek uit: Het Eenzame Fruit. De presentatie is in Weert.

Dat het boek in Weert ten doop wordt gehouden, is niet toevallig. Beenders stamt uit Weert net zoals de jonge illustrator van het boek, Matej Zdarsky. „Bovendien ontstond het idee voor een eigen uitgeverij vorig jaar toen William en ik een tijdlang in Weert gewoond hebben”, zegt Beenders. „Met een eigen uitgeverij zijn we onafhankelijk en kunnen we zelf bepalen met wie we samenwerken. Daarbij willen we jong talent steunen en helpen zich te ontwikkelen.”

Het eerste boek van Adolé Publishing is geschreven door Laryea. Het gaat over een marulavrucht (de vrucht van een olifantenboom) op zoek naar schoonheid, overvloed en liefde. Gaande de rit komt de marula tot het inzicht dat al die dingen van binnenuit komen. „Met het verhaal willen we kinderen aan het denken zetten. Kinderen hebben het vaak moeilijk en krijgen op sociale media veel kritiek. Met een positieve boodschap als in Het Eenzame Fruit komen ze mogelijk steviger in hun schoenen te staan.

De presentatie is zaterdag 25 mei om 14.30 uur in Warenhuis Conceptstore aan de Beekstraat 54 in Weert.

Door Leon Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen