Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Lifestyle

Sneue schnitzel, puike frikandel bij Friterie in Sibbe

Sneue schnitzel, puike frikandel bij Friterie in Sibbe

Friterie Aon de Kirk Foto: Ray Simoen

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Friterie Aon de Kirk in Sibbe deze week zijn smaakpapillen op hol?

Frituur, bikbar, frietkraam, snack-o-theek of restaria noemen ze zichzelf. Het zijn maar enkele van de vele benamingen die snackprof Ubel Zuiderveld heeft opgespoord.

De namen verschillen, maar ze verkopen allemaal hetzelfde: friet of patat. Boven de grote rivieren spreken ze vooral van patat, ‘ bij ons’ in het zuiden eten we liever friet of frieten. Vaste prik is een snack erbij. Die heeft ook weer verschillende namen en vormen: van de berenlul (frikandel), tot de zure bom ( grote augurk) en het ...