Jazztrompettist Ack van Rooyen geeft concert en masterclasses op Trumpet Festival Venlo

Ack van Rooyen. Afbeelding: Jurjen Donkers

De legendarische Nederlandse jazztrompettist Ack van Rooyen (89) - wereldberoemd met het nummer ‘African Beat’ uit 1962 dat nog steeds dagelijks te horen is in de Efteling - geeft zaterdag 22 juni een eenmalig concert in het kader van het Trumpet Festival Venlo. Tevens verzorgt hij een masterclass en een concert met de Big Band van het Conservatorium Maastricht.

Het Trumpet Festival Venlo is georiganiseerd door het Kunstencentrum Venlo in samenwerking met het Conservatorium Maastricht en Poppodium Grenswerk. Het idee voor dit evenement is tot stand gekomen tijdens een ontmoeting tussen trompettist Jacq Sanders en Ack van Rooyen in Den Haag. Sanders is als trompettist verbonden aan het Gelders Orkest en werkzaam als docent aan het de Academy of Music and Performing ArtsTilburg (AMPA) en bij het Kunstencentrum Venlo.

De workshops en masterclass van Ack van Rooyen vinden tussen 10.00 en 17.00 plaats in het hoofdgebouw van het Kunstencentrum Venlo. Om 20.00 gaan bij Poppodium Grenswerk in Venlo de deuren open voor zijn concert met de Bigband van het Conservatorium Maastricht onder leiding van Carlo Nardozza.

Ook de trompettisten Carlo Nardozza van het Conservatorium Maastricht en Angelo Verploegen van ArtEZ van de Hogeschool voor de Kunsten geven acte de présence in dit voor Nederland unieke festival.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo