Denk-voorman Kuzu aangehouden in Jeruzalem

Bron © AD

Denk-voorman Tunahan Kuzu is door de Israëlische politie aangehouden in Jeruzalem, zo meldt de politicus zelf op Facebook. Op videobeelden is te zien hoe Kuzu met een Palestijnse vlag langs de Al-Aqsamoskee loopt.

Voor de ingang van de Al-Aqsamoskee wordt Kuzu staande gehouden door Israëlische agenten, zo is te zien op de beelden. Onder de video staat: ‘BREAKING: Kuzu aangehouden door Israëlische agenten en soldaten voor ingang van #AlAqsa. We wachten op verdere informatie.’

Meegenomen en aangehouden

Kuzu is meegenomen en aangehouden, aldus een woordvoerder. De videobeelden zouden zijn gemaakt door een medewerker van de partij die ook in Israël is.

Tweede Kamerlid Farid Azarkan verzoekt het ministerie van Buitenlandse Zaken ‘alles in het werk te stellen opdat Kuzu zijn werkbezoek veilig kan vervolgen’.

‘Bittere schande’

Kuzu plaatste afgelopen nacht een video op Facebook waarop hij bij het Songfestival-terrein in Tel Aviv staat. ,,Vroeger, voor 1948, was dit een wijk van de stad Jaffa’’, zegt Kuzu. ,,Die wijk is in 1948 platgegooid door Israëlische milities.’’ De Denk-voorman noemt het ‘bittere schande’ dat er nu mensen aan het dansen zijn op wat vroeger een Palestijns dorp was.

Denk-voorman Kuzu aangehouden in Jeruzalem
Door Peter Winterman

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen