Gezinsfietstocht ‘Cranendonck op de fiets’.

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

T.W.C. De Spurters uit Budel houdt maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, de zestiende editie van de gezinsfietstocht ‘Cranendonck op de fiets’.

Met dit jaarlijks terugkerende fietsevenement wil T.W.C. De Spurters fietsliefhebbers uit Cranendonck, maar ook van buiten de regio een fijne fietsdag bezorgen. Ook dit jaar is de organiserende vereniging erin geslaagd om de deelnemers weer routes te presenteren, die vooral geschikt zijn voor de gewone of elektrische fiets om rustig te fietsen en van de natuur en de omgeving te genieten. De routes verlopen over rustige openbare wegen en fietspaden, soms onverhard maar goed berijdbaar.

Deze keer gaan die routes vanuit Budel richting oosten oftewel richting Peel. De routes bestrijken het gebied tussen Budel en de Grote Peel. Men fietst onder andere door de veelal agrarische gebieden rondom Nederweert en Ospel en door kleine woonkernen en dorpen zoals Laar, Schoor, Nederweert-Eind, Ospel-Dijk. Ook zijn er trajecten langs kanalen met het kanalenkruispunt in Nederweert en bosgebieden zoals het Weerterbos in de routes opgenomen.

Er kan gekozen worden uit afstanden van circa 30, 45 of 60 kilometer. Onderweg is er een verzorgingspost, waar door T.W.C. De Spurters gratis versnaperingen aan de deelnemers worden aangeboden.

Inschrijven en starten tussen 10.00 tot 14.00 uur bij Café Zaal De Bellevue, Maarheezerweg 1 te Budel. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon (kinderen tot 16 jaar gratis).

Door Rob Stikkelbroeck