Zorgen om het verdwijnen van de spitstrein op de Maaslijn

Afbeelding: Lé Giesen

Het schrappen van de extra spitstrein tussen Boxmeer en Nijmegen, en de vroegste trein van Venray naar Venlo, leidt tot politieke bezorgdheid in de gemeenteraden van Boxmeer en Venray.

Vorige week meldde De Limburger dat Arriva de spitstrein van 8.03 uur vanuit Boxmeer uit de dienstregeling wil halen, en wil vervangen door twee extra spitsdiensten tussen Cuijk en Nijmegen. In ruil voor die extra ritten wil Arriva de vroegste treinen vanuit Venray richting Venlo schrappen. Die trein vertrekt op doordeweekse dagen om 5.19 en vervoert gemiddeld welgeteld één reiziger.

Verzetten

De VVD-raadsleden Harrie van Oosterhout (Venray) en Judith Logtens (Boxmeer) willen graag opheldering van hun burgemeesters en wethouders. Ze willen onder meer weten of vervoerder Arriva de colleges heeft ingelicht over het voornemen, en of de gemeenten zich nog kunnen verzetten tegen het voornemen.

De nieuwe dienstregeling moet op 2 september ingaan. De plannen zijn nog niet definitief. Onder meer moet het Reizigersoverleg Limburg nog een advies geven.

Door Paul Bots
Mook en Middelaar