Hemelrit toert voor vijfentwintigste jaar door de dorpen van Horst aan de Maas

Afbeelding: Hemelrit Kronenberg

De deelnemers aan de Hemelrit zorgen donderdag op hun doortocht door alle dorpen van Horst aan de Maas weer voor een fraai schouwspel. Deze toertocht voor oldtimer bromfietsen en motoren wordt dit jaar voor het 25ste jaar gehouden. Bovendien sluit het evenement geheel aan op het thema Horst aan de Maas 800.

De Hemelrit wordt in drie groepen verreden, die elke worden begeleid door verkeersregelaars. De eerste groep die in beweging komt, bestaat uit bromfietsen. Daarna vertrekken de zogenaamde rolaandrijvers (Solexen), gevolgd door de motorrijders.

Startpunt is Kronenberg. Een authentieke geluidswagen zal de komst van de verschillende groepen in de zestien dorpskernen vooraf aankondigen. De 90 kilometer lange route voert dit jaar via binnenweggetjes langs de mooiste plekken van de Peelstreek, langs Maasbeddingen en cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Bezitters van oldtimers kunnen zich nog als deelnemer aan de Hemelrit aansluiten. Inschrijven kan donderdag vanaf 9.30 uur in Café Ummenthun in Kronenberg. Meer informatie is beschikbaar op de facebookpagina van de Hemelrit.

Door Henk Schmitz
Horst aan de Maas