Nijmegenaar blijft in cel voor explosie in flat Weert

Afbeelding: Weerdegekste

De 31-jarige Nijmegenaar die is opgepakt na een explosie maandag rond middernacht bij een appartement in Weert blijft nog in de cel, zo heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

De man wordt ervan verdacht illegaal vuurwerk tot ontploffing te hebben gebracht, laat het Openbaar Ministerie weten. Zijn motief wordt door de politie nog onderzocht, die mag hem nog maximaal 14 dagen vasthouden voor verhoor.

Los

De 27-jarige vrouw uit Weert die naast hem in de auto zat die kort na de explosie de straat uitreed, is vrijdag op vrije voeten gekomen. Het illegaal vuurwerk beschadigde ruit en gevel van een appartement aan de Biemansstraat in Weert.

Door Pieternel Kellenaers

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert