Te koop: contract uit 1958 van Faas Wilkes in VVV-tijd

Het contract bij het vertrek van Faas Wilkes van VVV naar Levante. Afbeelding: Archief Familie Teunissen

Het originele contract dat werd opgemaakt bij het vertrek van Faas Wilkes van VVV naar het Spaanse Levante is te koop. Het document, één velletje papier uit 1958, wordt aangeboden via veilingsite Catawiki.

Het contract is afkomstig uit de nalatenschap van Jan Teunissen, oud-bestuurder van VVV die in de jaren negentig overleed. Zijn zoon Marc (64) biedt het nu via de veiling aan. ,,Ik ga verhuizen en wil graag afstand doen van een groot aantal zaken. Jaren geleden heb ik het aan VVV aangeboden, maar omdat er lauw op werd gereageerd heb ik het in huis gehouden. Nu kan ik er misschien een liefhebber plezier mee doen.”

Geld

In het contract staan de voorwaarden waaronder Faas Wilkes, een aanvaller met internationale faam, kan vertrekken naar Levante. Zo moest de Spaanse club een half miljoen peseta’s over maken, waarvan Wilkes op zijn beurt 20.000 gulden zou krijgen. Ook verplichtte Wilkes zich om met Levante een aantal vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen de Venlose club.

Faas Wilkes (1923-2006) kwam van 1956 tot 1958 uit voor VVV. In Spanje speelde hij slechts een jaar. Daarna keerde hij terug naar Limburg, waar hij nog drie jaar voor Fortuna’54 speelde.

Door Roel Wiche

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen