Provisus Theatercolleges met Diederik Jekel en Rolf Hut in Munttheater

Diederik Jekel komt naar het Munttheater. Afbeelding: Karen Scheffens

Een college dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen die op het punt staan hun keuze te maken voor het vervolgonderwijs. Provisius houdt in samenwerking met het Munttheater op maandag 3 en dinsdag 4 juni een op maat gemaakt Theatercollege van wetenschapsjournalist Diederik Jekel, voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit de regio Weert.

Ruim 1200 leerlingen hebben ingeschreven voor de vier Theatercolleges. Op maandagavond geeft Diederik samen met Rolf Hut een besloten Theatercollege voor volwassenen. Beide heren weten op een aanstekelijke, humoristische en begrijpelijke manier wetenschap en techniek leuk te maken.

Educatiefonds Provisus helpt non-profit organisaties en burgerinitiatieven met de thema’s onderwijs, kunst en cultuur hun projecten te realiseren door het verlenen van financiële steun. Provisus zet zich er ook voor in dat jongeren in de regio Weert een gedegen beroepsopleiding kunnen volgen en na hun afstuderen behouden blijven voor de regio. Goed beroepsonderwijs komt uiteindelijk iedereen ten goede: leerlingen krijgen een goede opleiding, bedrijven en bewoners in de regio kunnen rekenen op goede vakmensen. Met betrekking tot dit Theatercollege wordt er ingezoomd op technisch onderwijs, wetenschap en techniek.

Begrijpbaar

Diederik Jekel is wetenschapsjournalist. Zijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en aan te tonen dat wetenschap interessant en noodzakelijk is, en alles met ons dagelijks leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is de wetenschap onbegrijpelijker geworden, vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën.

Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft en lost zijn problemen op met een ‘MacGyver-instelling’. Hij maakt meetapparatuur van consumenten elektronica. Hij zoekt nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen en motiveert studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen en te doen. Daarnaast is hij duizendpoot en heeft hij een brok energie die hij gebruikt om evenementen op te zetten. Hut is publiek spreker over techniek en wetenschap en schrijft een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Elke maandag schuift hij aan bij Nieuws en Co, NPO Radio 1. Daar praat hij over het nieuws, gezien vanuit zijn wereld.

Door Frank Heythuysen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert