Gemeente en Werk.Kom houden banenmarkt voor medewerkers Roto Smeets

Mogelijk gloort er een nieuwe toekomst voor de oud-werknemers van Roto Smeets. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De gemeente Weert maakt zich samen met Werk.Kom en werkgevers in de regio sterk voor de medewerkers van Roto Smeets. Zij verliezen vanwege een faillissement vanaf 31 mei hun baan.

Daarom houden de gemeente en Werk.Kom op vrijdag 7 juni een banenmarkt waar werkgevers in de regio op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de medewerkers van Roto Smeets en de werkervaring die zij meebrengen.

UWV

Het gaat om ruim 125 gekwalificeerde medewerkers met uiteenlopende achtergronden; van productiemedewerkers tot operators, HR-medewerkers, stafpersoneel, orderafhandelaars en storingsmonteurs. Het doel van dit initiatief is de doorstroom naar ander werk te bevorderen. Om informatie te geven over de overbrugging naar nieuw werk sluit ook het UWV aan. Wethouder Martijn van den Heuvel: „Het is ontzettend jammer dat zo’n bedrijf met zo’n rijke historie in Weert failliet gaat. Onze eerste prioriteit is nu om alle medewerkers van Roto Smeets te ondersteunen. Het gaat hier om loyale mensen met veel vakkennis. Gelukkig hebben zich al een aantal werkgevers gemeld. Ik hoop dat de medewerkers van Roto Smeets bij een andere werkgever toch weer een mooie uitdaging vinden”.

Claudia Moonen, manager Werk.Kom: „Alle werkgevers in de regio Weert, Nederweert en Cranendonck zijn van harte welkom tijdens de banenmarkt om kennis te maken met de medewerkers van Roto Smeets”.

Werkgevers kunnen zich aanmelden bij Werk.Kom, via Marco Vink, tel. 06-42314096, e-mail mvink@werkpuntkom.nl) of Kim Hendriks, tel. 06-43844287, e-mail khendriks@werkpuntkom.nl De banenmarkt vindt plaats op vrijdag 7 juni van 13.00 tot 16.00 uur bij De Verbinderij, aan de Molenveldstraat 90 in Weert.

Door Frank Heythuysen
Weert