Opening Park Nopperhof met tweede jeu de boules baan

De tweede jeu de boules baan is klaar voor gebruik. Afbeelding: Dorpsraad Swalmen

Het gerenoveerde Park Nopperhof achter Zorgcentrum St. Jan Baptist in Swalmen is klaar voor gebruik. Op vrijdag 7 juni wordt om 15.00 uur de officiële opening verricht door de wethouders Marianne Smitsmans en Frans Schreurs van de gemeente Roermond. Na de openingshandeling is er een wedstrijd tussen een team van genodigden en de Dorpsraad en een team van jeu de boules club ‘Boule d ‘Or’.

In het najaar van 2018 is een werkgroep geformeerd van de jeu de boules club, Dorpsraad en activiteiten-ondersteuning van St. Jan Baptist. Deze werkgroep heeft een plan ontwikkeld onder de naam ‘Park Nopperhof’. Aanleiding was de groeiende belangstelling voor het jeu de boules spel en de behoefte aan een tweede baan, maar ook de kleurloze toestand van de tuin achter St. Jan Baptist. Daarbij is ook een speelgazon ingepast in de nieuwe indeling en er zijn nieuwe zitbanken en een picknickset opgenomen in de tuin. Bewoners van het zorgcentrum en de aanleunwoningen, maar ook alle andere belangstellenden zijn welkom. Voor een drankje en hapje wordt gezorgd. Ook is er live muziek van Harrie Bongers.

Wie gebruik wil maken van de banen kan hiervoor contact opnemen met de jeu de boules club, via chrisvangoch@ziggo.nl of met het secretariaat van de Dorpsraad via secretariaat@dorpsraadswalmen.nl .

Door Frank Heythuysen
Roermond