PvdA Horst aan de Maas schuift Roy Bouten naar voren als opvolger van wethouder Birgit op de Laak

Roy Bouten en Birgit op de Laak. Afbeelding: PvdA Horst aan de Maas

De 35-jarige Roy Bouten wordt door de PvdA in Horst aan de Maas naar voren geschoven als opvolger van de huidige wethouder Birgit op de Laak. Die laatste wordt burgemeester van Nederweert.

Roy Bouten zit alweer dertien jaar in de Horster gemeenteraad en hij werkt bijna acht jaar bij uitzendgroep Covebo. „Klinkt nog een beetje raar. Ik. Wethouder”, zegt Bouten in een eerste reactie. „Mijn oma weet dit nog niet eens. Die zit niet op social media. Ik fiets nu net naar haar toe om het haar te vertellen.” De beoogd wethouder zegt dat hij goed over deze stap heeft nagedacht. „Vooral ook, omdat ik vestigingsmanager Venlo ben bij Covebo. Ik vind het belangrijk dat mijn opvolging daar goed geregeld is voordat ik in Horst aan de Maas als wethouder begin.”

Als alles volgens planning verloopt, zal Bouten op 27 augustus het stokje overnemen van partijgenoot Op de Laak. Richard van der Weegen wordt dan de fractievoorzitter van de Horster PvdA. Jan Wijnen uit Sevenum zal namens de PvdA de raadszetel gaan bekleden die vrijkomt als Bouten wethouder wordt. De nieuwe wethouder van Horst aan de Maas beseft dat zijn (privé) leven nogal gaat veranderen door zijn nieuwe baan. „Maar ik heb in de politiek altijd één doel voor ogen en daar blijf ik ook in de toekomst aan vasthouden”, zegt hij. „Ik moet alles wat ik doe aan mezelf én aan mijn oma kunnen uitleggen.”

Door Angela Janssens
Horst aan de Maas