Tweede Kika Unitas Sponsorloop in Sittard-Geleen

Start voor de run. Afbeelding: Kyra Media Design

Voor de tweede keer vindt de KiKa Unitas Sponsorloop plaats. Dit jaar op zondag 2 juni. Dit hardloopevenement vindt plaats rondom de atletiekbaan in Sittard-Geleen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting KiKa.

Het uit Limbricht afkomstige viertal Berry de Vos, Inge de Vos, Saskia Verboord en Joeri Verboord organiseerde in het verleden al meerdere keren acties voor de Stichting Kika. “We weten dat het hebben van gezonde kinderen niet vanzelfsprekend is. Daarnaast hebben we van dichtbij ervaren hoe slopend de ziekte kinderkanker kan zijn. Om de genezingskans van kinderen met kanker te verbeteren is er onderzoek nodig. Onderzoek dat veel geld kost en waar we middels sportieve en sympathieke inzamelingsacties een financiële bijdrage aan willen leveren”, aldus Saskia.

Op het programma staan de vijf en tien kilometer alsmede de kids-run en een speciale scholieren-run. “De route gaat over verharde wegen en een nieuw parcours waarbij de hardlopers over het Tom Dumoulin Bike Park rennen. Het belooft een sfeervol loop-evenement te worden waarbij Dj Steff en de jeugdfanfare Einighausen zorgen voor de juiste muzikale vibe. Daarnaast vinden op het terrein verschillende activiteiten plaats zoals een KiKa tombola, zijn er grimeurs van Wanda Kleurrijk en zorgen clowns voor het nodige vermaak”, vertelt Berry. Inge: “De gezamenlijke warming up wordt verzorgd door Jazz Dance Swentibold. Bijzonder vind ik dat deze sponsorloop voor het goede doel door scholengemeenschap Trevianum belangrijk wordt gevonden. Ze stimuleren deelname onder hun leerlingen door dit te waarderen met het cijfer negen voor het vak ‘lichamelijke opvoeding’.”

De vijf en tien kilometer gaan van start om 09.30 uur. Een uur later is het de beurt aan de scholieren en het startschot voor de kidsrun klinkt om 11.00 uur. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Inschrijven is mogelijk via www.1limburg4kika.nl

Door Bas van Heel
Sittard-Geleen