Districtsfinale KNVB Schoolvoetbaltoernooi bij Sportclub Irene

Welke school gaat naar de landelijke finale? Afbeelding: Getty Images

De regiofinales van het Schoolvoetbaltoernooi zijn inmiddels gespeeld. De hieruit voortgekomen finalisten kunnen zich opmaken voor de districtsfinale Schoolvoetbal van de KNVB Zuid 2. Deze finalewedstrijden worden gespeeld op woensdag 5 juni vanaf 13.30 uur op de velden van Sportclub Irene in Tegelen.

Zeventien teams van basisscholen uit heel Limburg en het oostelijk deel van Noord Brabant strijden om de prijs van beste schoolteam van het district Zuid 2 van de KNVB. De wedstrijden staan onder leiding van KNVB scheidsrechters. Onder de deelnemende scholen bevinden zich ook enkele Noord Limburgse teams, zoals bs De Springbeek uit Blerick, bs de Liaan uit Helden, bs De Schakel uit Broekhuizenvorst en bs St. Martinus uit Venlo. Andere Limburgse teams komen uit Sittard, Maastricht, Weert, Kerkrade en Ulestraten. Noord Brabant is vertegenwoordigd door scholen uit Berghem, Gemert, Cuijk en Helmond.

Er wordt in drie categorieën gespeeld : jongens achttallen groepen 7 en 8, meisjes achttallen groepen 7 en 8 en jongens zestallen groepen 5 en 6. In heel Nederland worden 6 districtsfinales gespeeld. De winnaars van deze districtsfinales mogen een week later op woensdag 12 juni in Zeist uitmaken wie zich uiteindelijk Nederlands kampioen schoolvoetbal 2019 mag noemen.

Door Frank Heythuysen
Venlo