Venray geeft niets om titel ‘beste voetbalclub van Noord-Limburg’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Na een late gelijkmaker tegen de Venlosche Boys, is het Venray dat zich mocht kronen tot de hoogst genoteerde amateurclub van de regio.

Maar of die eretitel nou zo felbegeerd is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Enerzijds hebben we Frans Koenen, trainer van Venray: ,,Ik geef er niets om, want je koopt er niets voor.” Duidelijke taal.

Geen bezieling

Buiten dat, was er op de laatste speeldag dus niets meer te halen voor die Rooije. En dat viel te merken, zo werd de tribune grotendeels bezet door de Venlosche aanhang, en ook op het veld leek het af en toe aan bezieling te ontbreken bij de thuisploeg.

Anderzijds is er Sjoerd van der Coelen, dat met de Venlosche Boys juist een stuk gretiger voor de dag kwam. ,,Sinds de winterstop zijn we veel beter gaan presteren. Nadat we eenmaal zeker van lijfsbehoud waren, heb ik de ploeg nieuwe doelen gesteld.” Namelijk: “De beste ploeg van Noord-Limburg worden.”

Gallery play

Daar had het ook lange tijd alle schijn van, nadat de Venlonaren een ongelukkige achterstand (1-0, Armend Shala), ombogen tot een terechte 1-2 voorsprong door doelpunten van Robin Boots en Max Hendrix.

Koenen zag de bui al hangen: “We hadden fases waarin we te afwachtend voetbalden en er waren er steeds een paar die niet meededen. De Boys gingen zo ook makkelijker spelen.” Op een gegeven moment was er zelfs sprake van ware gallery play, fanatiek begeleid door luid ge-olé van de meegereisde supporters.

“Allemaal leuk en aardig, maar zolang zij die trekker niet overhalen kunnen we uit het niets ook zomaar op gelijke hoogte komen”, doelend op de bevlieging van Stan Kersten, die door niemand bij Venlosche Boys wordt aangepakt en zomaar door kan lopen: 2-2, waardoor de eretitel dan toch naar Venray gaat.

Kwaliteitsinjectie

Een leuk extraatje, maar niet meer dan dat: “Mij interesseert het helemaal niet om de beste van de regio te worden. Laat mij maar liever de beste van de afdeling worden. De potentie is er”, vervolgt Koenen.

En die wordt alleen maar groter, door het aantrekken van o.a. vleugelspeler Niek Versteegen, afkomstig van de Treffers en doelman Bryan Roox, in het verleden actief bij Roda JC en Straelen. Met zo’n kwaliteitsinjectie moge de doelstelling voor komend seizoen duidelijk zijn: “Weer bij de eerste vijf proberen te eindigen en serieus om prijzen mee gaan doen.”

Door Richard Janssen
Venlo