Eijsden vergroot voetbalfeest met ruime zege en handhaving

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Eijsden speelde zich door de 6-1 winst op FC Hoensbroek veilig. De gasten spelen nacompetitie, omdat Simpelveld tegen Scharn flink onderuit ging.

Er heerste een opgewonden stemming in Eijsden. Er vond op het complex een jeugdtoernooi plaats, de spelers van Eijsden 2 vierden hun behaalde periodetitel en het vrouwenteam was kampioen geworden. Dan kon het eerste team de feestvreugde alleen maar vergroten door zichzelf veilig te spelen.

Heuglijk nieuws

De wedstrijd begon tien minuten later dan gepland, waardoor de bezoekers direct heuglijk nieuws uit Scharn mochten ontvangen. Simpelveld stond namelijk al met 2-0 achter en dat feit werd direct aan de spelers doorgeseind en bracht rust in het elftal.

Voor Eijsden maakte dat niets uit. Alleen winst, en het liefst met een grote uitslag, betekende handhaving. Die wil om te winnen was er ook. Volop aangemoedigd door de vuurwerk afstekende spelers van het vijfde team, ging de thuisclub fel van start.

Roet in het eten

Al snel scoorde Daan Konings de openingstreffer, waarna Eijsdens elftalleider Ivo Grispen naar de dug-out van Hoensbroek liep om te vertellen dat het bij Scharn inmiddels al 3-0 stond. Hoensbroek ging, gesterkt door het goede nieuws uit Maastricht, beter voetballen en maakte via Guy van Maessen snel gelijk: 1-1.

Heksenberg en Haelen konden voor Eijsden nog roet in het eten gooien. Heksenberg keek op dat moment tegen een achterstand aan, maar Haelen had al twee keer tegen Heer gescoord. Nu dreigde ineens toch die nacompetitie. Dat kon en mocht niet gebeuren, dacht men.

Eijsden moest dus doelpunten gaan maken.

Veel vuurwerk

En de ploeg herpakte zich. De vloeiende aanvallen die volgden, leverden al snel resultaat op door doelpunten van Nick Nelissen en Joep Ceha: 3-1. Niet alleen vuurwerk binnen de lijnen, ook langs de rand van het veld ontplofte weer veel vuurwerk. De waarschuwingen van de speaker waren aan dovemansoren gericht.

Na de rust ging Eijsden op dezelfde voet verder. Het hoorde al snel dat de scores bij de concurrentie gunstig waren en ging daardoor steeds beter spelen. Met een 6-1 zege als eindresultaat. Dus konden ook zij aansluiten bij het feestgedruis, dat al uren aan de gang was.

Hoensbroek-coach René Smeets vindt dit resultaat al een enorme prijs. „Nu nog het toetje goed afsluiten”, zei hij.

Door john vaessen
Eijsden-Margraten