Risico voor trein Maastricht-Aken afgewend

De Drielandentrein van Arriva. Afbeelding: Arriva

De trein tussen Maastricht en Aken kan na 1 juni blijven rijden. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft op tijd een definitieve vergunning afgegeven voor de Drielandentrein, die vooralsnog alleen Nederland en Duitsland aandoet.

Arriva voerde de dienstregeling van de trein tot dusver met een tijdelijke vergunning uit. Twee weken geleden leek het erop dat de ILT die vergunning niet op tijd zou verlengen. Daarmee zou de trein vroegtijdig sneuvelen, terwijl de provincie zo graag ziet dat de internationale verbinding een succes wordt.

Vergunning

De inspectie is echter op de valreep toch nog in staat geweest een definitieve vergunning te verlenen voor de trein. Daarmee kunnen alle treinen tussen Maastricht en Aken blijven rijden. Verkeersgedeputeerde Hubert Mackus is blij dat de reiziger niet de dupe is geworden.

Lees ook: Drielandentrein in 2019 zeker niet meer door naar België

De trein wordt geacht in de toekomst door te rijden tot Luik, maar de Belgische autoriteiten weigeren vooralsnog medewerking omdat de trein niet voorzien is van het nieuwe Europese veiligheidssysteem. Vorige maand antwoordde de Belgische spoorminister op Kamervragen bovendien dat de toelating van de Arrivatrein tot België te duur zou zijn.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht