Salade caprese met geroosterde kerstomaatjes

  • Een klassieke salade die het dit zonnige weekeinde heel goed zal doen.
Een lang zonnig weekend vraagt om een salade. Voor deze zomerse lunchsalade voor twee neem ik een grote bol buffelmozzarella, die extra vol en romig smaakt. De tomaatjes rooster ik even in de oven, dat maakt ze intens zoet en sappig, zelfs als ze nog niet zoveel zon hebben gehad.

Salade caprese met geroosterde kerstomaatjes
Voor 4 personen
Bereiden: 10 minuten
Oven: 15 minuten

Ingrediënten
- 350 gram kerstomaatjes
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 1 flinke bol buffelmozzarella (250 gram)
- handvol kleine basilicumblaadjes

Nodig:
- braadslede

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de tomaatjes in de braadslede en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze sappig zijn en openbarsten.
Laat de tomaatjes afkoelen tot kamertemperatuur; je kunt ze ook prima eerder roosteren en op een koele plek (buiten de koelkast) afgedekt bewaren.
Trek de mozzarella in grove stukken en verdeel over een schaal. Schep de tomaatjes met de roostersappen over de mozzarella. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de basilicumblaadjes.

Dit recept komt uit Salade, het nieuwste boek van Janneke Philippi, met meer dan 100 recepten en dressings voor blad-, groente- en granensalade. Verkrijgbaar bij de boekhandel, online en via jannekephilippi.nl

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen