Lichaam doodgeschoten Ewold Horn geborgen en in veilige handen

Filipijnse soldaten onderzoeken de plek waar Ewold Horn is gevonden. Afbeelding: EPA

Het lichaam van de vrijdagochtend doodgeschoten Ewold Horn is geborgen en in veilige handen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat in contact met de autoriteiten op de Filipijnen over repatriëring naar Nederland.

Horn werd vrijdagochtend doodgeschoten bij een vuurgevecht tussen het Filipijnse leger en de kidnappers van terreurgroep Abu Sayyaf. Volgens het leger gebeurde dat toen hij wilde ontsnappen. Zijn bewakers zouden hem daarop hebben omgebracht. Het leger vond zijn stoffelijk overschot.

Minister Blok (Buitenlandse Zaken) heeft vragen gesteld aan zijn collega op de Filipijnen over wat er precies is gebeurd. Daar is nog geen uitgebreid antwoord op gekomen.

Lees ook: Al 7 jaar gegijzelde Nederlander omgekomen bij ontsnappingspoging

Horns lichaam is geborgen en in veilige handen. Waar hij nu precies is, wordt niet bekend gemaakt. De familie van Ewold Horn wordt bijgestaan door het ministerie. De Nederlandse ambassade staat in contact met de Filipijnse autoriteiten over de stappen die nu moeten worden genomen om het lichaam te kunnen repatriëren zodat de uitvaart van Horn in Nederland kan plaatsvinden. Wanneer de uit het Groningse Termunten afkomstige Horn naar Nederland kan worden overgebracht, is nog onduidelijk.

Door Door Victor Schildkamp

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee