Noodplan gereed: faillissement Roda JC van de baan

Het Parkstad Limburg Stadion. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC hoeft niet langer te vrezen voor een faillissement. Een groep ondernemers staat klaar met geld en een noodplan om de Kerkraadse club te redden. Onder hen ook een opvallende naam: it-ondernemer en multimiljonair Stijn Koster.

Het reddingsplan dat klaarligt treedt alleen in werking als de onderhandelingen die Roda met andere investeerders voert tot niets leiden. De afgelopen dagen onderhandelden clubeigenaar Frits Schrouff en zijn rechterhand Huub Mullenders met een Mexicaanse investeerder. Witte rook was er maandag nog niet.

Reddingsplan

Mocht er uiteindelijk geen deal komen met een vermogende partij die de komende jaren miljoenen euro’s in Roda wil investeren, dan komt het reddingsplan in beeld. Dat plan voorziet in het afdekken van de begroting voor volgend seizoen, waarop Roda minimaal 900.000 euro tekort komt. Het vangnet wordt ondersteund door eigenaar Frits Schrouff, bevestigen de initiatiefnemers.

G7

Het reddingsplan komt niet uit onbekende hoek. Initiatiefnemers zijn ondernemers Bert Peels, Jan Baggen en Karel Bouckaert. Dat drietal is op de achtergrond al maanden op zoek naar een oplossing voor Roda’s financiële problemen. Peels en Baggen maakten ook deel uit van de G7, de groep ondernemers die het afgelopen jaar in naam van Schrouff de club saneerden. Bouckaert functioneerde de laatste tijd als manager naast Roda-directeur Harm van Veldhoven.

Promotiefilmpje

Bij het initiatief is ook Joris Hoefakker betrokken. Hij is mediamaker en was verantwoordelijk voor een veelbekeken promotiefilmpje dat Roda vorige zomer presenteerde. Opvallend is dat het reddingsplan wordt ondersteund door Stijn Koster. De it-ondernemer, geboren in Kerkrade, verkocht vorig jaar zijn hostingbedrijf aan de Franse gamereus Ubisoft en werd daarmee in één klap multimiljonair.

Garant

Bedragen willen de betrokkenen niet noemen, maar zeker is dat hij een substantiële financiële bijdrage zal leveren. Peels en Baggen stonden als G7-leden dit jaar ook al garant voor een deel van het begrotingstekort. De verwachting is dat ze nu opnieuw mee zullen doen, al willen ze dat niet bevestigen. Ook andere ondernemers uit de regio doen mee aan het plan. Namen worden tot dusverre niet genoemd.

Fans

In het reddingsplan is volgens de kartrekkers ook een rol weggelegd voor de supporters, die zich de laatste tijd zeer betrokken toonden bij het lot van hun club. Zo zamelden fans al meer dan 160.000 euro in en werden er tal van oproepen gedaan de club te helpen.

Lees hier alles over de situatie rond Roda JC!

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen