Mexicaan De la Vega nieuwe eigenaar Roda JC

Roda JC komt in handen van een Mexicaanse investeerder. Mauricio Garcia de la Vega heeft daarover een akkoord bereikt met clubeigenaar Frits Schrouff.

Beide partijen waren al een poos met elkaar in gesprek. Dinsdag rond het middaguur werden de benodigde handtekeningen op papier gezet.

Lees ook: Een vangnet voor Roda: doemscenario de prullenbak in

Spanje

De la Vega vloog maandag vanuit Spanje, waar hij woont, naar Nederland om de onderhandelingen af te ronden. De exacte details van de deal zijn nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat de Mexicaan de aandelen van Schrouff zal overnemen in ruil voor een meerjarig investeringsplan. Daaruit zou volgens de betrokkenen een ‘behoorlijke ambitie’ spreken.

KNVB

Voorwaarde is wel dat de KNVB groen licht geeft voor de overname. Elke investeerder die meer dan 25 procent van de aandelen van een voetbalclub in handen wil krijgen, wordt namelijk aan een screening onderworpen. Uit de recente gang van zaken bij FC Den Bosch is gebleken dat de licentiecommissie van de voetbalbond niet zomaar akkoord gaat met een overname. Vanuit Roda is altijd gezegd dat een eventuele investeerder in ieder geval het tekort voor volgend seizoen moet afdekken. Mocht de overname dan niet worden goedgekeurd, dan zou het financiële risico bij de koper moeten liggen.

Vangnet

Dat er een deal is gesloten met de Mexicaanse investeerder betekent dat het reddingsplan, waarover maandagavond voor het eerst werd bericht, voorlopig niet in beeld komt. Dat vangnet, een initiatief van een groep lokale ondernemers, zou alleen worden gebruikt wanneer er geen akkoord zou komen met een koper.

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen