Crowdfunding voor de uitvaart van vermoorde gijzelaar Ewold Horn

Ewold Horn Afbeelding: EPA

Vrienden van de familie van de vermoorde gijzelaar Ewold Horn zijn een crowdfundingactie begonnen. De bedoeling is om genoeg geld op te halen voor de uitvaart van de Groninger, die ruim zeven jaar werd gegijzeld door terreurgroep Abu Sayyaf op de Filipijnen.

Vrijdagmorgen 31 mei schoten de terroristen Horn dood. Tijdens een bloedige confrontatie tussen het Filipijnse leger en Abu Sayaff werd Horn bij een ontsnappingspoging van achteren neergeschoten.

Volgens initiatiefneemster Mieke van der Werk worden de nabestaanden van Horn geconfronteerd met veel extra kosten voor de repatriëring en de uitvaart van Horn. Voor zover bekend is zijn lichaam nog op de Filipijnen. Volgens het Filipijnse leger wordt er eerst forensisch onderzoek gedaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken begeleidt de repatriëring van Horn.

De familie is op de hoogte van de crowdfundingactie en heeft ermee ingestemd. Mocht er na de crematie van Horn geld overblijven, zal dit worden overgemaakt naar de Leprastichting, een instelling die door Ewold zelf werd gesteund.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee