Indisch-Molukse middag met Bersama! in café Jo Gerrishal

De band Bersama! is de muzikale hoofdgast op de Indisch-Molukse middag Afbeelding: Bersama!

De band Bersama! is de muzikale hoofdgast op de Indisch-Molukse middag in het café van de Jo Gerrishal aan de Achilleslaan in Roermond op zondag 23 juni.

Aangezien er weinig tot niets te doen was voor de Indisch-Molukse gemeenschap in Roermond en omgeving namen Jacque en Saskia Schoonens, de uitbaters van de horecagelegenheid, in 2015 het initiatief voor een maandelijkse dansmiddag in het café naast de sporthal aan de Achilleslaan. Het bleek een groot succes. De middagen, die muzikaal worden opgeluisterd door een liveband, zijn populair. “De liedjes die gespeeld worden brengen bij velen mooie herinneringen boven. Zeker als er Lagu-Lagu, Jospan ofwel Poco-Poco wordt gespeeld, kan niemand stil blijven zitten”, vertelt Saskia. “Gezellig samenzijn, klessebessen, dansen, maar zeker ook samen eten zijn de vaste ingrediënten van de middagen. De typisch Indonesische en Molukse gerechten die met passie en op traditionele wijze worden klaargemaakt, vinden gretig aftrek.”

De middagen worden niet alleen bezocht door mensen van Indische of Molukse afkomst. “Zeker niet. Ook steeds meer mensen ‘van hier’ weten de weg naar het café te vinden. Puur omdat ze zich welkom voelen of een verwantschap hebben met Indonesië en of de Molukken. Op deze manier pikken ze een vleugje van de mooie cultuur mee”, aldus Jacque.

De dansmiddag op zondag 23 juni, die duurt van 12.00 tot 20.00 uur wordt uitgebreid met een mini pasar malam (markt), diverse acts en demonstraties. Als hoofdact staat de band Bersama! op het podium. De entree bedraagt 5 euro. Bezoekers tot 16 jaar hebben gratis toegang. Meer info op de website www.tcafe.nl of via tel. 06-40502819 of 06-29442200.

Door Rob van Deurzen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond