Harmonie De Berggalm Klimmen viert jubilea in feestweekend

Afbeelding: Galyna Andrushko

Dit jaar viert Koninklijke Harmonie De Berggalm uit Klimmen haar 140-jarig bestaan. De harmonie mag al 60 jaar het predikaat ‘Koninklijk’ voeren en tevens bestaat het jeugdorkest 30 jaar.

Dit wordt gevierd met muziek, activiteiten voor de jeugd en een gastoptreden van Paul van Loo met de Black Stars op zaterdag 28 en zondag 29 juni. Locatie is het Drossaert de Limpensplein. Het harmonieorkest van de Berggalm verzorgt vrijdagavond een concert waarbij samen met Paul van Loo een aantal Limburgse nummers ten gehore worden gebracht. Tevens is er een knipoog naar 75 jaar bevrijding. Na dit concert nemen de Black Stars het podium over. De toegang is gratis.

De jeugd komt zaterdag aan bod. Gestart wordt met een wandeltocht van 8 of 14 kilometer tussen 11.30 en 12.30 uur. Deelnamekosten (vanaf 12 jaar) kost 3 euro inclusief een consumptie. Vanaf 14.00 uur start een muzikaal programma met een concert van het jubilerende jeugdorkest gevolgd door een Djembé-workshop. Deelname aan de workshop is gratis. De middag wordt om 16.00 uur afgesloten met een gezamenlijk optreden van het jeugdorkest, de muziekleerlingen van Basisschool Ummer Clumme, de Djembé groep en de blazersklas van de Berggalm.

Door Paul Dolhain
Voerendaal