Dier van de week: Leon

Leon. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Leon. Een volwassen kater die vol bijtwonden bij ons binnenkwam.

Leukste kenmerk?

„Leon heeft twee karaktertrekken waar mensen dol op zijn; hij houdt enorm van knuffelen en is een allemansvriend. Jonge mensen, volwassen mensen; Leon vindt iedereen leuk en is altijd blij om onze medewerkers te zien. Wat een fijne manier om de dag te beginnen!”

Favoriete bezigheden?

„Waarschijnlijk staat Leon in dubio als we hem dit dilemma voorleggen; knuffelen vindt hij geweldig, maar slapen in de zon vindt hij ook niet verkeerd. We zouden zeggen: ga met hem in de tuin of op balkon knuffelen en dan hij is ongetwijfeld de gelukkigste kater ter wereld.”

Is Leon een sociale kater?

„Leon is dol op mensen, maar niet echt fan van andere katten. We plaatsen hem daarom niet bij mensen die al een kat hebben.”

Heeft hij ook nog minpuntjes?

„Onze dierenarts heeft een lichte hartruis bij hem gevonden. Je merkt echter niets aan hem. Het zou kunnen dat hij in de toekomst mogelijk dagelijks een tabletje moet krijgen. Deze kosten vrijwel niets en zijn makkelijk met een lekker hapje toe te dienen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Leon heeft bij ons al jonge kinderen ontmoet en daar was hij erg lief voor. Dit in combinatie met zijn voorliefde voor knuffelen maakt hem in onze ogen een perfecte kat voor een gezin met (jonge) kinderen. Natuurlijk mogen ook mensen zonder kinderen die voldoende knuffels te geven hebben reageren! Het is wel belangrijk dat Leon bij zijn toekomstige baas naar buiten kan want die dutjes in de zon willen we hem niet onthouden!

Heb je interesse in Leon? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

Door Redactie
Beek