Eikenprocessierups in wijk De Brabander

Waarschuwingslint rondom een speelvoorziening in Venray. Afbeelding: Gemeente Venray

De gemeente Venray heeft een aantal speelvoorzieningen in wijk De Brabander afgezet met rood lint, zodat kinderen niet in aanraking komen met de brandharen van de eikenprocessierups.

Die rups is, blijkens het grote aantal meldingen, sinds de eerste warmde dagen van het jaar weer actief. Vanwege het onstuimige weer zijn er veel nesten verwaaid en op allerlei plekken terechtgekomen, waardoor ze meer overlast kunnen veroorzaken. Hoewel de bestrijders met man en macht werken om de nesten zo snel mogelijk weg te halen, lukt dit uiteraard niet overal tegelijk. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken is daarom besloten om waarschuwingslint te spannen rondom een aantal speelvoorzieningen. Zodra de bestrijders zijn geweest, kan er weer gespeeld worden. De gemeente verwijdert alleen nesten in openbare ruimtes.

Door Vera Feltges

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venray