Garcia de la Vega haalt technische man naar Roda

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

José María Fernández Rubio krijgt een technische functie bij Roda JC. De Spanjaard komt op voordracht van investeerder Mauricio Garcia de la Vega, die daarmee een stevige stempel drukt op het beleid in Kerkrade.

Fernández is al jaren een assistent van Garcia de la Vega, die hem kent uit zijn tijd in Murcia.

Data

De Spanjaard is een expert op het gebied van data en gebruikt die cijfers onder meer om nieuwe spelers te scouten. Hij reisde onlangs ook samen met Garcia de la Vega naar Alicante voor een gesprek met Jean-Paul de Jong, die dinsdag werd aangekondigd als nieuwe trainer. Fernández moet op basis van zijn expertise betaalbare spelers zoeken die zich in Kerkrade kunnen gaan ontwikkelen. „Roda heeft in het verleden veel te veel betaald voor veel te mager voetbal”, zei Pieter Nieuwenhuis, woordvoerder van Garcia de la Vega, daar eerder over. „Het kostprijsniveau van het voetbal ligt er al jaren te hoog.”

Lees ook: De Jong gaat op herkansing in Kerkrade

Van Veldhoven

De entree van Fernández komt op het moment dat Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel staat. Roda’s technisch en algemeen directeur meldde zich dinsdag ziek, volgens de club omdat hij niet meer in staat is om te werken. Hoewel Fernández zich bezig zal gaan houden met het zoeken naar nieuwe spelers, is hij volgens Roda niet de vervanger van Van Veldhoven. Officieel gaat hij als ‘head of digital scouting’ aan de slag.

Door Jimmy Leenders

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen