Enquête onder inwoners: parkeertarieven Sittard-Geleen moeten omlaag

Afbeelding: © Annemiek Mommers

Sittard-Geleen moet de verhoging van parkeertarieven (deels) ongedaan maken. Dat vindt een grote meerderheid van de inwoners, blijkt uit een enquête.

Van de 395 bewoners die reageerden vindt 40 procent dat de gemeente de verhoging van de tarieven en het schrappen van de eerste twee uur gratis parkeren ongedaan moet maken. Nog eens 40 procent wil tenminste een van beide maatregelen van tafel. De gemeente zou op andere manieren moeten bezuinigen of extra geld binnenhalen.

Ziekenhuis

Ook de verhoging van de tarieven in de parking van het ziekenhuis is inwoners een doorn in het oog. Een derde wil daar gratis parkeren, ruim de helft vindt een tarief van 50 cent of een euro per uur acceptabel. De gemeente verhoogde het tarief per 1 januari van 1,50 naar 1,80 euro per uur.

Er woedt al geruime tijd een felle discussie over de parkeertarieven die begin dit jaar ingingen. Volgens ondernemers in met name Geleen trekken winkels daardoor minder klanten. De enquête is gehouden onder het burgerpanel van TiPsittardgeleen.nl. De uitkomsten zijn volgens bureau Top onderzoek in Horst representatief.

Door Geertjan Claessens
Sittard-Geleen