Man met bijl en messen bij flyeractie Wilders in Heerlen voor de rechter

Bron © ANP

Wilders omgeven door beveiligers, zaterdag tijdens de flyer-actie in Heerlen. Afbeelding: ANP

De man die wordt verdacht van het bedreigen van Geert Wilders op 9 maart in Heerlen, staat daarvoor volgende week donderdag voor de rechtbank in Maastricht terecht.

De 61-jarige man werd in Heerlen gearresteerd vlak voor een verkiezingsevenement van de PVV-leider. De verdachte bleek gewapend te zijn. Hij had volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een bijl en twee messen bij zich.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man formeel van „het bedreigen van politicus Wilders”. Geert Wilders zelf meldde eerder dat het volgens informatie van de NCTV zou gaan om een verwarde man die hem iets zou willen aandoen.

Lees ook: Voor komst Wilders aangehouden bewapende man dinsdag voorgeleid

Wilders was in Heerlen aan het flyeren in verband met de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart. Wilders wordt al vele jaren beveiligd vanwege bedreigingen, meest uit radicaal-islamitische hoek.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen