Snel opvolger Steijn bij VVV: Streppel, Van ‘t Schip en Maaskant in beeld

Maurice Steijn en Jurgen Streppel op archiefbeeld. Afbeelding: Marcel Bonte

VVV-directeur Marco Bogers wil nog vóór de eerste training van zijn club op woensdag 19 juni de opvolger van Maurice Steijn presenteren. Daarvoor voeren Bogers en technisch manager Stan Valckx al druk gesprekken met potentiële kandidaten.

Belangrijke gegadigde voor die vacature zou Jurgen Streppel (oa ex-Heerenveen en Willem II) zijn, maar Bogers wil die naam niet bevestigen. Streppel zelf verwijst voor vragen over zijn toekomst naar VVV.

In het geruchtencircuit worden verder de trainers John van ‘t Schip –eerder al in beeld bij Roda JC - en Robert Maaskant – met wie Valckx eerder in Polen werkte - genoemd, maar Bogers gaat niet in op die namen.

De algemeen directeur van VVV zegt wel dat hij gaat voor een Nederlandse trainer. Een Duitse oefenmeester zou voor de hand liggen nu VVV voor de selectie steeds vaker uitkomt bij Duitse spelers, maar daar is niet voor gekozen door de beleidsbepalers in Venlo. Bogers: ,,Wij denken dat een Nederlandse trainer beter bij VVV past.”

Door Hans Straus en Qasim Hakim

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen