Opvolger Carla Brugman laat nog even op zich wachten

Carla Brugman. Afbeelding: Loraine Bodewes

De opvolger van Carla Brugman als wethouder in Venray zal zeker twee maanden op zich laten wachten. Venray Lokaal wil een gedegen besluit nemen over wie namens de partij plaatsneemt in het college van burgemeester en wethouders.

Kandidaten voor de wethouderspost kunnen zich tot maandag melden bij het bestuur van de partij. Over hoeveel kandidaten zich al hebben gemeld, zwijgt Venray Lokaal. Fractievoorzitter Tino Zandbergen laat desgevraagd weten dat vanaf komende week gesprekken gevoerd zullen worden met alle kandidaten. „Het partijbestuur zal vervolgens een voordracht doen en die zal tijdens een ledenvergadering besproken worden. Naar alle waarschijnlijk zal er in augustus of september een besluit liggen. Hoe dan ook zal in september het college weer compleet zijn met het oog op belangrijke besluiten die dan weer genomen moeten worden”, zegt Zandbergen.

Vertrek

Venray Lokaal moet op zoek naar een nieuwe wethouder, omdat huidig wethouder Carla Brugman eind juni vertrekt naar de provincie. Ze neemt op persoonlijke titel plaats in het extraparlementair college van Gedeputeerde Staten.

Spijtig

Brugman was anderhalf jaar actief als wethouder namens de nieuwe lokale partij in Venray. Zandbergen noemde het vertrek van Brugman spijtig, maar noemde het ook gunstig voor de gemeente Venray, omdat ze goed op de hoogte is van zaken die spelen in Venray.

Door Eric Seuren
Venray