Sidera zorgt voor primeur met cheerleadermuscial

Sidera bracht dit seizoen de musical ‘Carrie’ op de planken. Afbeelding: Esmee Luijpers

Sidera Theaterproducties werkt aan een nieuwe voorstelling, getiteld ‘Bring It On’. De cheerleadermusical zal voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Na Aida, Legally Blonde, Spring Awakening, Urinetown, Rent en Carrie is het de zevende productie.

Behalve acteurs zoekt Sidera ook dansers, die de cast tijdens de choreografieën ondersteunen. Ze krijgen stunts aangeleerd en les in cheerleading en hiphop. Danservaring is een vereiste om auditie te mogen doen. De dansgroep staat onder leiding van Liselotte Kusters-Gijsen en Lindsay Fransen.

De muziek is van Tom Kitt (Next To Normal) en Lin-Manuel Miranda (Hamilton, In The Heights, Moana), die ook de liedteksten schreef. Lin-Manuel Mirande staat bekend om de hiphopnummers die hij schrijft voor musicals. In ‘Bring It On’ wordt regelmatig gerapt en zullen ook dancebreaks niet ontbreken. De teksten zijn van Jeff Whitty en worden in het Nederlands vertaald door Bas van Gestel en Eileen Bosch.

Elk jaar werkt Sidera aan een musical, waarin de cast actief mee werkt aan het stuk door kleding en rekwisieten te verzamelen en te helpen bij ontwerp en bouw van het decor.

Jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar die willen meedoen, kunnen zich aanmelden op www.sideratheaterproducties.nl. Op 5 juli is er een info-avond in Klup77 in Venlo. Speeldata en locatie zijn nog niet bekend.

Door Marcel van Lier
Venlo