Wijn staat centraal tijdens Dorpsproeverij Wahlwiller

De omgeving van Wahlwiller. Afbeelding: Erwin Lennarts

De 20ste editie van de Wahlwiller Wijnfeest, dit najaar, geeft aanleiding om een aantal extra activiteiten te houden in het kader van dit jubileum. Een daarvan is de ‘Dorpsproeverij Wahlwiller’ op zondag 30 juni, waar muziekoptredens, proeven en drinken uit eigen streek centraal staan.

Op diverse plaatsen in Wahlwiller staan 30 juni, tussen 14.00 en 18.00 uur, wijnboeren uit de regio met hun producten. Bezoekers kunnen die middag vrij door het wijndorp wandelen en op verschillende plaatsen diverse streekwijnen proeven en drinken. Vertrekpunt voor de ‘wijnwandeling’ is gemeenschapshuis Wilder Tref aan de Pres. Kennedystraat. De deelnemende wijngaarden zijn: Wijndomein Stokhem, Wijndomein Holset, Wijngaard Ceulengaard, Wijngoed Annadal, Wittemer Wijngaard, Hubertus Wijngaard, Wijngoed Salamander en de Stokhemmer Wingerd. Voor deze dorpsproeverij stellen diverse oud-wijnkoninginnen hun inrit ter beschikking.

Texas

Samen met de beheerders van de Wilder Tref is ook gezorgd voor live muziek van sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa uit Schaesberg en zangduo Limbo Express. Mede dankzij het laatste duo is er ook contact ontstaan met een ander duo, namelijk Das ist Lustig uit Texas (VS). Das ist Lustig speelt al vele jaren op alle grote Oktoberfeesten in het zuiden van de VS en heeft ook de Zumba aus Tirol (oorspronkelijk uitgebracht door Limbo Express) op het repertoire staan. In de maand juni maakt het Amerikaanse duo een muzikale tournee door Oostenrijk en Zuid-Duitsland en op de terugreis vereren zij hun muzikale vrienden uit het Mergelland met een optreden tijdens dit wijnevenement.

Wild

Naast het aanbod van diverse streekwijnen - en Limburgs bier bij gemeenschapshuis de Wilder Tref - zijn er diverse hapjes verkrijgbaar. De organisatie zelf zorgt voor broodjes hamburger en - in samenwerking met de uitbaters van A gen Kirk - hapjes uit eigen streek, waaronder wildbitterballen en het wildzwijnham. Ook een ijskraam is in het wijndorp present.

Door Wil Wagenvoort
Gulpen-Wittem