Phil Collins zingt vooral zittend tijdens concert: ‘Voet is naar de klote’

Bron © De Gelderlander

Afbeelding: ANP

Het langverwachte concert dat Phil Collins donderdagavond gaf in het Goffertpark in Nijmegen was misschien wat minder beweeglijk dan de fans hadden gehoopt. De 68-jarige zanger zat de hele tijd op een stoel op het podium.

Het is het moment waar tienduizenden fans op hebben gewacht, nadat eerder Douwe Bob en Sheryl Crow in het voorprogramma van de wereldberoemde Britse superster stonden.

Lees ook: Phil Collins worstelt met eigen vorstelijke hitcatalogus

Meteen aan het begin van het concert wordt al snel één ding duidelijk: een optreden vol beweging moeten de fans niet verwachten. Collins zal vooral zittend zingen vanaf een stoel op het podium. ,,Mijn voet is naar de klote”, kondigt hij al snel in het Nederlands aan zijn publiek aan. ‘Aandoenlijk, na een operatie zingend vanaf een stoel’, klinkt het op Twitter.

Veel concertgangers genieten van zijn optreden, zo is duidelijk op de sociale media. ‘Phil Collins is inderdaad ‘Not Dead Yet’, klinkt het, verwijzend naar de naam van zijn tournee.

Douwe Bob sloot eerder op de avond het voorprogramma af. ‘Zo sta je voor 50 man. Zo voor 50.000.. Was echt heel gaaf’, laat de bekende zanger weten op Instagram. Voor sommige fans duurde het even voor ze in het Goffertpark waren: voorafgaand aan het concert was er veel verkeershinder in Nijmegen.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →