Moord op Vlaamse studente Julie Van Espen gereconstrueerd

Bron © ANP

In Antwerpen wordt maandagmiddag de moord op de Vlaamse studente Julie Van Espen gereconstrueerd. De 39-jarige verdachte Steve B. „zal op de plaats van de feiten tekst en uitleg geven over de feiten” , meldt het Openbaar Ministerie.

B. heeft bekend de 23-jarige vrouw begin vorige maand te hebben vermoord. Hij was ondanks een veroordeling voor een verkrachting op vrije voeten omdat het hoger beroep was uitgesteld, volgens het hof vanwege personeelstekort.

Lees ook: Emotioneel afscheid van vermoorde studente Julie (23): ‘Rust zacht, ons zonnestraaltje’

Het lichaam van de studente werd in het Albertkanaal gevonden. Een dag nadat ze op de fiets was vertrokken voor een afspraak met vriendinnen waren haar telefoon, bebloede kledingstukken en fietsmandje aangetroffen.

De reconstructie wordt afgeschermd voor het publiek. De media mogen de verdachte op geen enkele manier herkenbaar in beeld brengen, waarschuwt het OM. Als afspraken worden geschonden, zal de onderzoeksrechter de reconstructie stilleggen of afblazen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen