Muziekfestival Zomerstop Voerendaal verhuist naar kasteel Cortenbach

The Hillbilly Moonshiners stonden in 2017 ook al op Zomerstop. Afbeelding: Fabian Viester

De vierde editie van het Voerendaalse muziekfestival Zomerstop vindt plaats in de weide bij kasteel Cortenbach. Bij de vorige edities was het kerkplein steeds het decor.

Zomerstop denkt dat de groene setting zal bijdragen aan meer sfeer en het ware ‘festivalgevoel’. Het festival is ontstaan als burgerinitiatief door vier enthousiaste Voerendalers: Dave van Dinther, Lonneke van Roon, Ruud Keijbets en Dionne Neven. Het festival vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag van de schoolvakantie. Boven het terrein hangt dit jaar een grote parasol die bij regen zorgt voor beschutting en bij zon voor meer schaduw. Op het terrein staat naast lokale foodtrucks ook een silent disco en een zweefmolen voor de kids.

Line-up

Natuurlijk is er ook muziek. Louter lokale bands sieren de line-up. Zo opent het Heerlense 2Matter om 15.15 uur. De twee dames brengen akoestische luisterliedjes. Verder staan de Ransdaalse act LoMalo, Junkestra, DJ Jorn & Danny2D en Max Skavelaar op de planken. The Hillbilly Moonshiners stonden in 2017 ook al op Zomerstop en maken hun comeback met een nog uitgebreider repertoire van hun redneck style covers.

Overnachten op Zomerstop

Als ludieke actie verloot de organisatie (via Facebook) een uitermate stijlvolle overnachting voor twee personen met ontbijt op het festivalterrein. Hiervoor wordt een ‘eco capsule’ geplaatst, beter bekend als volledig zelfvoorzienende mobiele hotelkamer.

Ticketverkoop

Tickets kosten 10 euro per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree. Houd de website in de gaten voor alle actuele informatie: www.zomerstop.nl of mail naar info@zomerstop.nl

Door Paul Dolhain
Heerlen