Goede nacht voor Maarten van der Weijden na Elfstedenzwemtocht

Bron © AD

Maarten van der Weijden bij de finish in Leeuwarden aan. Afbeelding: EPA

Maarten van der Weijden heeft een goede nacht gemaakt, nadat hij dagenlang in het water lag om zijn Elfstedenzwemtocht te zwemmen. Dat zegt zijn dokter Marco Blanker.

Maandagavond kwam Maarten van der Weijden in Leeuwarden aan na een monstertocht van 195 kilometer. Vlak nadat hij uit het water kwam is de zwemmer naar een hotel gebracht om te rusten.

,,Hij heeft zich vanochtend fris gewassen gemeld bij het ontbijtbuffet in het hotel. Hij heeft een uitstekende nachtrust achter de rug. Hij voelt zich wel brak na alle inspanningen. Maar het gaat zoveel beter dan vorige keer, omdat hij nu zoveel fitter uit het water is gekomen”, aldus Blanker.

Medische noodzaak

Aanvankelijk zou Van der Weijden naar het ziekenhuis gaan voor controle. Maar daar was geen medische noodzaak voor. ,,We hebben hem in het hotel uit zijn pak geholpen, zijn schuurplekken verzorgd en op bed gelegd. Hij heeft een inhaalslaap gemaakt en zal dat de komende dagen nog wel doen.”

De arts gaat ervan uit dat de zwemmer nog enige tijd nodig zal hebben om volledig te herstellen. Blanker: ,,Vorige keer voelde hij zich na twee tot drie weken weer een beetje normaal. Maar omdat hij nu zoveel beter uit het water is gekomen, zou het sneller kunnen gaan.” Met zijn zwemtocht heeft Van der Weijden ruim 3,9 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen