Zomerparkfeest maakt line-up compleet met Nielson, Davina Michelle, Seun Kuti en Peter Buwalda

Davina Michelle stond recent nog op Pinkpop. Afbeelding: Harry Heuts

Met 60 nieuwe namen heeft festival Zomerparkfeest in Venlo het programma compleet gemaakt. Op de lijst onder anderen Nielson, Davina Michelle, Seun Kuti en Peter Buwalda.

Nielson staat donderdagavond als laatste op het hoofdpodium. Hij scoorde eind 2018 zijn eerste nummer 1-hit met IJskoud. Seun Kuti komt met de band Egypt 80 van zijn vader Fela Kuti naar Venlo. Hij zou eigenlijk vorig jaar optreden in Grenswerk. Toen werd het optreden op het laatste moment geannuleerd. Zangeres Davina Michelle scoorde een hit met haar cover van het nummer Duurt te lang tijdens televisieprogramma Beste Zangers. Peter Buwalda bracht dit jaar het boek Otmars Zonen uit, waarin Blerick een rol speelt. Buwalda zat daar op het Blariacumcollege.

Het gratis toegankelijke Zomerparkfeest vindt plaats van 8 tot en met 11 augustus in het Julianapark in Venlo. Het is de 43ste editie van het festival.

Ronnie Flex

Eerder werd al bekend dat artiesten Ronnie Flex & Deuxperience, Vintage Trouble en Lex Uiting naar Venlo komen. Ook Famke Louise, Josylvio, Kenny B., Whispering Sons, Les Amazones d’Afrique en Sally Dansgezelschap Maastricht ook naar Venlo komen.

Het Zomerparkfeest beleeft de primeur van Lex Uitings nieuwe show, waarin hij bekende en minder bekende Limburgse liedjes in een popjasje ten gehore brengt.

Door Daan de Hulster
Venlo