Blijdschap in Neer: De Kwir wint Kinjer OLS

De kinderen van basisschool De Kwir uit Neer hebben het Kinjer OLS in Sevenum gewonnen.

De kindervariant van het Oud Limburgs Schuttersfeest vond dinsdag plaats op het terrein waar over anderhalve week het grote OLS wordt gehouden. Aan de 15e editie van het Kinjer OLS deden 24 basisscholen uit Belgisch en Nederlands Limburg mee.

De organisatie had dinsdag alles uit de kast gehaald om te voorkomen dat de hitte spelbreker zou zijn tijdens het Kinjer OLS. De openingsceremonie duurde maar kort en tijdens de optocht waren er drie momenten ingelast waarop de kinderen en begeleiders een glas water te kregen. De kinderen gaven na afloop van de stoet aan dat ze veel drinken kregen, maar dat het wel opstoppingen veroorzaakte waarbij ze in de zon moesten wachten. De kinderen mochten tijdens de optocht luchtige kleding aan, het onderdeel werd niet beoordeeld door de jury.

Lees ook: Bloedheet Kinjer OLS in de zon

Rijen

Bij de watertoestelen in het waterpretpark stonden lange rijen. Kinderen amuseerden zich daar heel goed. Ouders, opa’, oma’s en leerkrachten zochten vooral de schaduw op om het schouwspel te bekijken.

Het Kinjer OLS wordt door sommigen gezien als de generale repetitie voor het ‘grote’ OLS. Volgens de organisatie is de test, op wat kleine verbeterpuntjes na, geslaagd.

Bekijk hier het eindklassement van het Kinjer OLS.

Blijdschap in Neer: De Kwir wint Kinjer OLS
Kinjer OLS in Neer. Foto: De Limburger
Door Redactie
Horst aan de Maas