Reconstructie moord Vlaamse studente gestopt: verdachte wil tóch niet meewerken

Bron © ANP

Julie Van Espen. Afbeelding: BELGA

De reconstructie van de moord op de Vlaamse studente Julie Van Espen in Antwerpen is dinsdagmiddag na een klein half uur stopgezet.

De 39-jarige verdachte Steve B. zou op de plaats van het delict tekst en uitleg geven over de feiten, maar liet ter plaatse weten voorlopig toch niet mee te werken, melden Vlaamse media.

Lees ook: Wie is Steve, de man die de moord op Julie Van Espen bekend heeft?

Opschudding

B. heeft bekend de 23-jarige Van Espen op 4 mei te hebben vermoord. De zaak zorgde voor veel opschudding. Hij was ondanks een veroordeling voor een verkrachting op vrije voeten omdat het hoger beroep was uitgesteld, volgens het hof vanwege personeelstekort.

Lees ook: Anne Faber en Julie van Espen: twee zaken met veel overeenkomsten

Een dag nadat ze op de fiets was vertrokken voor een afspraak met vriendinnen waren haar telefoon, bebloede kledingstukken en fietsmandje aangetroffen bij het Sportpaleis. Haar lichaam werd weer een dag later gevonden in het Albertkanaal. De politie had een deel van de omgeving afgezet voor de reconstructie.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen