Geen Snow Patrol, maar Toto op Bospop

Toto Afbeelding: EPA

Snow Patrol komt toch niet naar Bospop in Weert. De band moet zijn optreden voor vrijdag 12 juli afblazen omdat toetsenist en gitarist Johnny McDaid geopereerd moet worden. Toto is ingeschakeld als vervanger.

Dat maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Johnny heeft problemen aan zijn nek en moet op doktersadvies zo snel mogelijk onder het mes. Omdat ook gitarist Nathan Connolly uit de running is vanwege opgelopen schade aan zijn zenuwen, heeft Snow Patrol besloten zijn volledige zomertournee af te zeggen. ,,We weten zeker dat jullie begrijpen dat het belangrijkst op dit moment is om onze broers de tijd te geven om beter te worden en te herstellen”, aldus de band in een verklaring.

Hits

Festivaldirecteur Peter Verkennis heeft er een dubbel gevoel bij. „Het is nooit fijn als je hoofdact afzegt, maar aan de andere kant hebben we met Toto op vrijdag 12 juli natuurlijk een meer dan waardige afsluiter op de bühne staan. De band staat een dag na Bospop op North Sea Jazz in Rotterdam en was toevallig vrij voor onze eerste festivaldag. En Toto staat garant voor veel hits.”

Het is de derde keer dat Toto naar Bospop komt. In 2010 was de groep met hits als Africa, Rosanna en Stop loving you voor de laatste keer in Weert. Toen moest Toto de domper van de verloren WK-finale voetbal van Nederland tegen Spanje wegspelen. Verkennis: „Dat hebben ze uitstekend gedaan.”

Jubileum

Toto maakt deze zomer een tournee door Europa met headline shows op meerdere festivals. De shows staan in het teken van het veertigjarig jubileum van de band.

De 39e editie van Bospop vindt van 12 tot en met 14 juli plaats op Evenemententerrein A2 in Weert. Namen als Joe Jackson, Sting, Nile Rodgers en Skunk Anansie staan op het affiche.

Door Redactie
Weert