MVV wil af van kunstgras

MVV speelt nu nog op kunstgras. © Peter Schols

MVV zit met de gemeente Maastricht om tafel om het stadion De Geusselt te verbeteren. Een van de hoofdpunten in die verbetering is het vervangen van het kunstgras naar natuurgras.

Emil Visser

De gemeente Maastricht is eigenaar van het stadion en is dus ook de partij die voorziet in het onderhoud en de faciliteiten van het stadion.

MVV wil graag terug naar natuurgras omdat dat beter past bij de ambities van de club. Directeur Paul Penders: „Wij willen binnen twee jaar promoveren. En in de toekomst zal in de licentievoorwaarden van de Eredivisie worden opgenomen dat clubs natuurgras in het stadion moeten hebben. Sowieso zie je dat er steeds meer betaald voetbalclubs overstappen van een kunstgrasmat naar natuurgras.”

Als er daadwerkelijk echt gras komt in De Geusselt, dan moet er ook gekeken worden naar nieuwe trainingsfaciliteiten. Nu worden alle trainingen van MVV, inclusief die van de jeugd, afgewerkt op het kunstgras in het stadion.

MVV vindt ook dat het stadion op het gebied van veiligheid verbeterd moet worden. Er zijn dringend nieuwe, deugdelijke toegangspoortjes nodig. Ook is het camerasysteem in het stadion aan verbetering toe. Daarnaast moeten de parkeerfaciliteiten voor de bezoekende club worden aangepast.

Niet in de laatste plaats hoopt MVV een betere sfeer in het stadion te kunnen creëren. De club zal onderzoeken of het mogelijk is om staantribunes te creëren. „Voetballen doen we nou eenmaal voor de supporters”, aldus Penders. „En we denken dat er behoefte aan staantribunes is.”

Penders: “We hebben een wensenlijstje, maar zijn uiteraard afhankelijk van de gemeente als eigenaar van het stadion. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws