Geslaagde afsluiting aspergeseizoen in Peel en Maas

Namens de ambassadeurs van 2019 overhandigde wethouder Paul Sanders van Peel en Maas de laatste zelf gestoken asperges aan kok Mirko de Boer. Afbeelding: AspergeGilde Peel en Maas

Het AspergeGilde Peel en Maas sloot afgelopen maandag het aspergeseizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Restaurant Op d’n Berg, naast Camping de Heldense Bossen.

Namens de ambassadeurs van 2019 overhandigde wethouder Paul Sanders van Peel en Maas de laatste zelf gestoken asperges aan kok Mirko de Boer. Dit gebeurde in aanwezigheid van diverse telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas.

Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs van dit jaar - Santi van Hensberg, Frank Laenen, Paul Sanders en Will Teeuwen - voor hun bijdrage aan de promotie van de asperge. Na een terugblik op de activiteiten van het Gilde dit jaar door Mat Kersten, gaf oud-voetballer Maurice Graef een toelichting op de doelstellingen en werkwijze van Kerngezond. Ambassadeur Santi van Hensberg is vlogster voor Kerngezond TV.

Als afsluiting konden de aanwezigen op het buitenterras nog één keer van enkele aspergegerechten genieten.

Door Henk Schmitz
Peel en Maas