Vrouw uit Breda overleden tijdens 112-storing

Een vrouw uit Breda is maandagmiddag overleden tijdens de 112-storing.

Redactie

Hulpverleners zouden er langer dan normaal over hebben gedaan om bij het slachtoffer te komen. Omstanders probeerden het alarmnummer te bellen, maar door de storing bij KPN lukte dat niet.

De vrouw werd nog wel thuis gereanimeerd maar hulp kwam te laat, zo bevestigen Veiligheidsregio Zeeland/West-Brabant en ambulancedienst RAV Brabant Midden-West-Noord aan RTL Nieuws.

Letsel

Een rondgang langs de grootste kantoren voor letselschade leert dat er zich nog géén mensen hebben gemeld die schade hebben ondervonden van de 112-storing. ,,Bij ons nog niet”, zei Sander de Lang van SAP Letselschadeadvocaten gisteren tegen deze nieuwssite.

,,Maar ik verwacht dat mensen zich nog wel gaan melden. Normaal is er elke minuut wel een 112-melding en elke vijf minuten een spoedmelding, waarbij er sprake is van een levensbedreigende situatie. De ambulancebroeder weet dan ook dat er ultraspoed bij is, daarvan is bijvoorbeeld sprake bij een hartstilstand, verstikking en een allergische reactie waardoor mensen in levensgevaar zijn, wat ook wel anafylactische shock wordt genoemd.’’

Letselschade

Ook John Beer van Beer advocaten gaat er vanuit dat als mensen in de problemen zijn gekomen het contact met letselschadeadvocaten ‘altijd een beetje later gebeurt’. Meestal zit daar volgens letselschade-expert Yme Drost ‘een week à twee weken’ tussen voordat iemand zich meldt.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws