Aperol spritz met citroenbier

  • Lange, warme zomeravonden schreeuwen om verfrissing. Een heerlijk drankje mag dus niet ontbreken. Ook lekker aan het zwembad...
Bij de lange, warme zomeravonden horen natuurlijk lekkere drankjes. Mijn nieuwste zomerontdekking zijn biercocktails.

Zó leuk, plus oneindig veel likeuren, bieren en zomerfruit zijn lekker om te combineren. En perfect dorstlessend! Deze is geïnspireerd op hét terrasdrankje uit Italië.

Aperol Spritz met citroenbier
voor 4 personen
Bereiden: 5 minuten

Ingrediënten
- 400 ml Aperol (Italiaans aperitief)
- handvol ijsblokjes
- vers fruit naar keuze
- 2 flesjes gekoeld citroenbier (à 300 ml)
- 4 takjes munt of basilicum Schenk de Aperol in 4 (wijn)glazen. 

Bereiden:
Schenk de Aperol in 4 (wijn)glazen. Voeg wat ijsblokjes en vers fruit toe en schenk er het citroenbier bij. Steek in elk glas nog een takje munt of basilicum.

Dit recept komt uit Vier de zomer, een zomerboekje van Janneke Philippi, met 50 recepten met zoet en sappig zomerfruit. Voor € 8,99 verkrijgbaar bij de boekhandel, online en via jannekephilippi.nl

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

 
Door Janneke Philippi