Gulle gever staat Elfstedenkruisje af aan Maarten van der Weijden

Bron © AD

Maarten van der Weijden bij de finish van de Elfstedentocht. Afbeelding: AD

Zwemmer Maarten van der Weijden heeft na zijn Elfstedenzwemtocht toch nog een echt Elfstedenkruisje ontvangen.

Weliswaar niet van de officiële organisatie, maar van een voormalig deelnemer die vrijwillig zijn kruisje afstond aan Van der Weijden. ,,Wow, wat enorm bijzonder”, twitterde de zwemmer.

Nee, een eigen kruisje van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden kreeg Van der Weijden niet na zijn 195 kilometer lange zwemtocht. ,,Misschien verdient hij het kruisje wel, maar hij krijgt het niet”, zei de voorzitter van de Koninklijke Vereniging Friesche El Steden eerder deze week. ,,Ons kruisje is alleen bedoeld voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. Zo is dat vastgelegd, daar wijken we niet van af.”

Gulle gever staat Elfstedenkruisje af aan Maarten van der Weijden
Cees uit Woudrichem deed zijn eigen Elfstedenkruisje uit 1986 op de post naar Waspik. Foto: Twitter/Maarten van der Weijden

Dankzij een gulle gever plofte er toch nog een aandenken op de mat bij Van der Weijden. Cees, deelnemer aan de schaatstocht van 1986, stond zijn kruisje vrijwillig af. ,,In 1986 heb ik de Elfstedentocht geschaatst. Het was mooi zonnig weer en er was maar weinig wind. Het was eigenlijk een makkie. Dus kijkend waar jij mee bezig bent, vind ik dat jou dit kruisje veel meer toekomt”, schrijft de man uit Woudrichem in een begeleidende brief. ,,Ik geef het met heel veel liefde aan je.”

“Wow wat enorm bijzonder. Met de post ontving ik een echt Elfstedenkruisje. Omdat ik het kruisje meer zou verdienen dan hij” #dewereldismooi”, liet Van der Weijden weten via Twitter.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen