Medezeggenschapsraden tegen fusie Porta en Sint-Maartens

Sint-Maartenscollege © Harry Heuts / Fotojournalist

De medezeggenschapsraden van Sint-Maartenscollege en Porta Mosana in Maastricht gaan niet akkoord met de fusie tussen de twee scholen, inclusief VMBO Maastricht. Dat hebben zij laten weten aan het bestuur van LVO, dat de scholen wil laten fuseren.

onze verslaggever

Het college van bestuur van onderwijskoepel LVO kan nog niet aangeven wat de gevolgen zijn van de MR-besluiten. „We hebben er kennis van genomen en gaan in beraad over de nemen stappen”, laat het college van bestuur in een korte reactie weten.

„LVO wil de scholen laten fuseren om toekomstbestendig en rijk onderwijs in Maastricht te blijven bieden, dat bestand is tegen de effecten van de krimp”, aldus de grote onderwijskoepel. Voor zo’n ingrijpende maatregel is echter de toestemming van beide medezeggenschapsraden nodig.

De MR van Sint-Maartenscollege heeft donderdagavond in een vergadering besloten niet in te stemmen met de fusie. De MR van Porta Mosana heeft een week eerder vergaderd. Daar is besloten om op dit moment geen toestemming te geven aan de fusie en enkele voorwaarden te stellen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten