Medezeggenschapsraden tegen fusie Porta en Sint-Maartens

Sint-Maartenscollege Afbeelding: Harry Heuts / Fotojournalist

De medezeggenschapsraden van Sint-Maartenscollege en Porta Mosana in Maastricht gaan niet akkoord met de fusie tussen de twee scholen, inclusief VMBO Maastricht. Dat hebben zij laten weten aan het bestuur van LVO, dat de scholen wil laten fuseren.

Het college van bestuur van onderwijskoepel LVO kan nog niet aangeven wat de gevolgen zijn van de MR-besluiten. „We hebben er kennis van genomen en gaan in beraad over de nemen stappen”, laat het college van bestuur in een korte reactie weten.

„LVO wil de scholen laten fuseren om toekomstbestendig en rijk onderwijs in Maastricht te blijven bieden, dat bestand is tegen de effecten van de krimp”, aldus de grote onderwijskoepel. Voor zo’n ingrijpende maatregel is echter de toestemming van beide medezeggenschapsraden nodig.

De MR van Sint-Maartenscollege heeft donderdagavond in een vergadering besloten niet in te stemmen met de fusie. De MR van Porta Mosana heeft een week eerder vergaderd. Daar is besloten om op dit moment geen toestemming te geven aan de fusie en enkele voorwaarden te stellen.

Door onze verslaggever
Maastricht