Oud-burgemeesters Som en Krewinkel in beeld bij Roda JC

Jos Som (midden) en Ralf Krewinkel (rechts) op de tribune bij Roda JC. © Archief ANP

Twee oud-burgemeesters zijn in beeld voor een functie bij Roda JC. Het gaat om Jos Som, die onlangs afscheid nam als burgemeester van Kerkrade en Ralf Krewinkel, voormalig burgemeester van Heerlen.

Jimmy Leenders

Som is gepolst voor een functie in de nieuw te vormen raad van commissarissen, Krewinkel had een gesprek met investeerder Mauricio Garcia de la Vega over de post van algemeen directeur.

Nieuwe organisatie

Onder het bewind van de Mexicaan is Roda JC druk bezig met het opzetten van een nieuwe organisatie. De club is nog op zoek naar een algemeen directeur. Die functie werd het afgelopen jaar noodgedwongen bekleed door technische man Harm van Veldhoven, die op dit moment ziek thuis zit. Ook is er sinds dit jaar geen raad van commissarissen meer. Het laatst overgebleven lid Hessel Meijer trok zich afgelopen januari nog terug. Inmiddels is Meijer, die in een vroeg stadium betrokken was hij het leggen van de contacten met De la Vega, aangesteld als tweede directeur naast de Mexicaan. Zodra er een nieuwe directeur is gevonden zal hij weer aan de slag gaan als commissaris.

Profielschets

Daar krijgt hij mogelijk gezelschap van Jos Som, die onlangs na ruim achttien jaar afzwaaide als burgemeester van Kerkrade. Som (67) sprak recent al meermaals met De la Vega en toonde zich zeer gecharmeerd van diens ‘plannen en realiteitszin’. Hij is nauw betrokken bij de club, maar wil pas over een tijdje toetreden als commissaris. „We moeten eerst zorgen dat het huis er staat.”

Ook Krewinkel had onlangs een gesprek met De la Vega. Hij is volgens woordvoerder Pieter Nieuwenhuis ‘een van de kandidaten’ voor de functie van algemeen directeur. „We hebben een profielschets gemaakt om de best mogelijke directeur voor Roda te vinden.” Krewinkel stapte in februari op als burgemeester van Heerlen nadat bekend was geworden dat hij had gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Kerkrade. Hij zou zich uit eigen beweging hebben gemeld bij De la Vega. Krewinkel, hartstochtelijk Roda-fan, was toen de club recent in zwaar weer verkeerde op de achtergrond ook al betrokken bij een supportersinitiatief.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws